توضیحات : در گستره تاریخ پزشکی ایران بیشتر درباره نظام پزشکی سنتی نوشته شده تا درباره معرفی و انتشار پزشکی مدرن در نتیجه عمدۀ نخستین سرآغازهای پزشکی مدرن ایران هنوز ناشناخته مانده اند، همچنین آنچه که پیرامون آن دوره نوشته شده است مدعی میباشد که طب و پزشکان فرانسوی نفوذ عمده ای بر گسترۀ طبی ایران داشته اند. بنابراین، هدف این کتاب اصلاح این حفره دانشی و نیز برجسته نمودن اهمیت و نقش نفوذ گذار پزشکان آمریکایی و البته پزشکان بریتانیایی در توسعۀ مراقبتهای پزشکی ایران است.
در فصل اول نشان داده می شود این ایده که دارالفنون تأسیس: ۱۸۵۱) اولین مدرسه پزشکی ایران بوده اشتباه است.
فصل دوم کتاب دربارۀ پیشگامی پزشکان آمریکایی در پرداختن به رفع نبود کادر پرستاری در ایران بحث میکند.
فصل سوم دربارۀ نیاز به مراقبتهای مادر کودک در ایران بحث میکند یعنی جایی که مرگ ومیر در میان مادران و نوزادان بسیار بالا بود.
در فصل چهارم بعضی از نکات سخت افزاری و نرم افزاری مراقبت های پزشکی مورد توجه قرار می گیرند.
در فصل آخر، رهیافت هدفمند بیمارستان آمریکایی مشهد در کمک به بیماران جذامی مورد بحث قرار می گیرد.
توضیحات : علم مهندسی پزشکی، بسیار گسترده و متنوع است و در این کتاب تلاش شده است تا عموم خرابیهای مرسوم تجهیزات عمومی بیمارستانها، درمانگاهها و کلینیکهای درمانی که در تمامی بخشها به وجود میآیند، به همراه نحوه تعمیرات آنها توضیح داده شود. باید بدانید که برای هر کدام از تجهیزات، چندین مدل و مارک وجود دارد که دارای کاربری، خرابی و ارورهای متنوعی هستند، اما کلیات استفاده و تعمیر آنها مشابه بوده و به مرور میتوانید تجارب زیادی در زمینه شناخت و تعمیرات آنها کسب کنید.
توضیحات : آینده پژوهان بر این باورند که پزشکی به آن گونه ای که می شناسیم و میراث چند هزاره تلاش بشر بوده است ، در آینده ای نزدیک رنگ خواهد باخت و از سیمای واکنشی نسبت به بیماری و درمان آن ( پس از آشکاری نشانگان ) ، به چهره ای کنش گر مبدل می شود که می تواند با دستاوردهایی که در زمینه پزشکی سیستمی و فناوری های همگرا به دست آورده است به شناخت بیماری ها در پیش از ظهور آن ها ( پیش بینی ) و سپس پیشگیری اقدام نماید که این اقدامات پیشگیرانه و درمانی ، ویژه هر فرد ( پزشکی فرد گرایانه ) بوده و بر پایه ی ساختار ژنومیک ، پروتئومیک و… وی استوار می باشد .
پرتوهای این پزشکی آینده را می توان از سال ۲۰۱۵ به آهستگی مشاهده نمود که خیزش آن در سال ۲۰۲۵ روی داده و در سال ۲۰۵۰ نیز تجلی کامل می یابد . خوشبختانه در سطح ملی ، در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ، نقشه جامع علمی کشور در حوزه سلامت و فرهنگستان علوم پزشکی ایران ، پیرامون آینده پژوهی در گستره سلامت ، مطالعاتی به انجام رسیده است و کتب و مقالاتی نیز در این خصوص انتشار یافته که همگی هر چند بسیار با ارزش بوده ولی برای پذیرش آینده ای که به تندی با ابر روندهای خود بر ما چیرگی می یابد ، کافی نخواهد بود . در این نوشتار ، تلاش شده است که از دیدگاه سه آینده پژوه جهانی ، پیرامون پزشکی آینده ، تصویری ارائه شود . مقاله اول برگرفته از یک فصل از کتاب هوشمندی آینده چاپ شده در سال ۲۰۱۵ توسط دکتر جیمز کانتون می باشد .