توضیحات : هدف این کتاب نه تنها ایجاد تصورات اولیه درباره دنیای ذرات بنیادی است، بلکه ایجاد این امکان است که محیط دشوار و سرشار از کشفیات غیرمنتظره و فرضیات جسورانه که فیزیکدانان در آن به مطالعه ذرات بنیادی میپردازند، احساس شود. واقعیت مسلم در فیزیک ذرات بنیادی قابلیت تبدیل متقابل آنها به یکدیگر است. جای عمده در کتاب به شرح تأثیرات متقابله ضعیف، هستهای و الکتروماگنتیک که این تبدیلات را به وجود میآورند، اختصاص دارد.
هر چه بر طبق قوانین بقا مجاز است به همراه ذرات بنیادی میتواند روی دهد و به راستی هم روی میدهد. بههمین جهت جایی عمده نیز بهشرح قوانین بقا اختصاص داده شده است. پدیدههایی که در دنیای خرد روی میدهد فقط براساس تئوریهای بزرگ قرن بیستم، تئوریهای نسبیت و مکانیک کوانتمى قابل فهم است. به اصول این تئوریها نیز توجه لازم شده است. پس از مطالعه این کتاب ممکن نیست تصوری کاملاً روشن درباره ذرات بنیادی پیدا کرد. فعلاً کسی نمیداند که ذرات بنیادی چیست. اما در این کتاب اطلاعاتی درباره خواص ذراتی که نام بنیادی یافتهاند و درباره طبقهبندی امروزی ذرات بنیادی میتوان یافت. طبقهبندی ذرات بنیادی در حال حاضر به آن سطح عالی علمی رسیده است که امکان میدهد ذرات جدید را قبل از آنکه از راه آزمایش کشف شوند، پیشگویی کرد.
بالاخره از دشواریهایی که در راه ایجاد تئوری ذرات بنیادی و از مسائلی که در مقابل دانشمندان، قد علم میکنند، سخن رفته است.
توضیحات : در کتابی که با قلم آقای علی افضل صمدی، در پیش رو دارید، مباحث زیر برای علاقه مندان به نجوم و کیهان شناسی به رشته تحریر در آمده است و توسط نویسنده آن رایگان در وبسایت ایشان منتشر شده است :
اجرام بی نهایت بزرگ – مقایسه ابعاد ستارگان – اجرام بی نهایت کوچک – تصویرها
فصل اول : بی نهایت بزرگ – نظریه مهبانگ و ساختار کیهان – تولد ستارگان – پرتو های موجود در ستارگان یا خورشید – مرگ ستارگان (غولهای سرخ رنگ) – کوتوله های سفید – ابرنواختر – ابرنواخترهای تاریخی – تب اختر یا فانوس دریایی در آسمان – سیاهچاله ها – مبدا خورشید – منظومه های دیگر در فضا – اثر پرتوهای خورشیدی بر روی مولکولها – فجر قطبی – چرا فجر قطبی به وجود می آید؟
فصل دوم : بی نهایت کوچک – چگونگی پیدایش ذرات بی نهایت کوچک – چگونگی پیدایش مولکولهای بی نهایت کوچک – چگونگی تحول شیمی ماده – تاریخچه شناخت موجودات بی نهایت کوچک – الفبای زندگی – پیدایش جنسیت – زبان زندگی – اولین موجودات زنده – ساختار مولکولی دنیای زندگان – دستورهای ثبت شده در ژن ها – ویروسها – باکتری ها – آمیبها – انسانها – مغز – سخن آخر