توضیحات : در سال ١٢٩٠ شمسی قانون اساسی وزارت معارف به تصویب رسید و تعلیمات عمومیو اجباری جزو وظایف دولت قرار گرفت. نظام آموزشی چهار نوع مدرسه: مکاتب ابتدایی دهکده، مکاتب ابتدایی بلده، مدارس متوسطه و مدارس عالیه را شامل بود. بر طبقاین قانون همه دستگاههای تعلیم وتربیت دولتی و خصوصی با برنامه یکسان، زیر نظارت دولت قرار گرفت و دوره تعلیمات ابتدایی شش سال و تعلیمات متوسطه نیز شش سال مقرر شد. بر اساس این قانون دولت به تاسیس دبستانها و دبیرستانها در سراسر کشور دست زد و دارالمعلمین (دانشسرای مقدماتی) برایتربیت دبیر تاسیس شد.در سال ١٣٠٠ شمسی قانون شورای عالی فرهنگ به تصویب رسید. مطابق این قانون کلیه امور مدارس شامل سازمان، برنامه، امتحانات، استخدام معلم، مدت زمان آموزش در سطح کشور یکسان شد و مولفان ملزم شدند که کتابهای درسی را مطابق برنامهای که از طرف وزارت معارف به آنها ابلاغ میشد تالیف نمایند. در همین برنامه بود که آموزش علوم درایران از دوره ابتدایی آغاز شد و کتابهایی نیز برای آموزش علوم نوشته شد.
کتاب فارسی سوم دبستان سال ۱۳۰۸ . که با خط زیبایی نوشته شده است و دارای داستان ها و پندهای آموزنده است . متاسفانه جلد هم ندارد و کیفیت نقاشی هایش پایین است ولی به هر حال کیفیت متن اش بد نیست و یاد آور دوران پدر بزرگ های ما یا پدربزرگ های پدران ماست .
توضیحات : کتاب حاضر، برای سال اول مدارس ابتدائی و تالیف وزارت فرهنگ است. این کتاب در سال ۱۳۳۱ توسط چاپخانه بانک ملی ایران به طبع رسیده است.
توضیحات : کتاب پنجم ابتدائی دختران که از طرف وزارت معارف تالیف شد در سال ۱۳۱۶ در تمام دبستانهای اناث تدریس میشد و توسط شرکت سهامی طبع کتاب منتشر شد.
توضیحات : سازمان تعلیمات اکابر اولین سازمانی است که به طور رسمی برای با سواد کردن بزرگسالان در ایران در سال ۱۳۱۵ تأسیس شد. در این دوره با استفاده از فضای مدرسههای موجود کلاسهای شبانه برای بزرگسالان تشکیل گردید. فعالیتهای این سازمان تا زمان اشغال ایران در شهریورماه ۱۳۲۰ ادامه داشت. نخستین بار بنا به ماده هشتم «قانون اعتبار برای تشکیل مدارس ابتدائی و تعلیمات عمومی» که در تاریخ ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۳۰۶ شمسی به تصویب مجلس شورای ملی رسید، به وزارت معارف اجازه داده شد «در نقاطی که صلاح و مقتضی میداند در دهات و قراء و قصبات کلاس اکابر ابتدائی تأسیس نماید»
توضیحات : هیچ لذتی برای انسان در هنگام پیری یادآواری کودکی نیست. بسیاری از افراد جویای کتاب های درسی قبل انقلاب را می شوند و با عشق این کتاب های دبستان گذشته که یادآوار کودکیشان است را مرور و زنده می کنند. این کتاب با عنوان ” فارسی ” جهت آموزش دانش آموزان کلاس دوم دبستان در سال 1343 شمسی تالیف و منتشر شده بود.
توضیحات : این کتاب طبق رای 1061 شورای عالی فرهنگ، مورخ 1342/8/26 و رای شماره 1064 مورخ 1342/11/29 از نظر شیوه خط فارسی و از نظر مطالب در سازمان کتابهای درسی ایران، بررسی و تصحیح شد و در چاپخانه سپهر به چاپ رسید.
برخی از مباحث کتاب:
بدن انسان
استخوان
ساختمان استخوان
ماهیچه ها
دستگاه گوارش
دستگاه گردش خون
و…
توضیحات : هیچ لذتی برای انسان در هنگام پیری یادآواری کودکی نیست. بسیاری از افراد جویای کتاب های درسی قبل انقلاب را می شوند و با عشق این کتاب های دبستان گذشته که یادآوار کودکیشان است را مرور و زنده می کنند. این کتاب با عنوان ” فارسی ” جهت آموزش دانش آموزان کلاس دوم دبستان در سال 1335 شمسی تالیف و منتشر شده بود.
توضیحات : این کتاب به وسیله آموزش و پرورش تهیه و از طرف سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی با کمک سازمان برنامه طبع شده تا در میان کلیه دانش آموزان سراسر کشور توزیع شود.
توضیحات : هر کس میتواند نقاشی کند
کتاب هنر سال پنجم را با عنوان بالا آغاز نمودیم میدانید چرا ؟ زیرا میدانستیم که بسیاری از شما دانش آموزان عزیز استعداد زیادی برای نقاشی دارید در حالی که خودتان از آن بی خبرید. بعضی از بچه ها به تصور اینکه نقاشی نمیدانند هیچگاه به فکر آزمایش استعداد خود بر نمی آیند و حتی یک بار هم به میل خود نقاشی نمی کنند و بی جهت خجالت میکشند. اما وقتی برای شما روشن شد که چگونه همه کس میتواند نقاشی کند دیگر ترسی از آزمایش استعداد خود نخواهید داشت.
توضیحات : این کتاب در سال ۱۳۳۹ بوسیله سازمان شاهنشاهی و خدمات اجتمائی انتشار یافته و جهت تدریس در سال اول دبیرستان بطور رایگان در مدارس ابتدائی ان روزگار توزیع گردیده است.
توضیحات : کتاب حاضر شامل سرفصل درس تعلیمات دینی دوم دبیرستان مربوط به دوره قبل از انقلاب ( پهلوی ) بوده و توسط شرکت سهامی طبع و نشر کتابهای درسی ایران برای تدرس در مدارس، چاپ و منتشر شده است.
توضیحات : کودکی از پدیدههایی است که میتواند تا آخر عمر مثل یک عضو از وجود ما باقی بماند هر وقت هم یادش میافتی انگار که در غربت، غذایی از دستپخت مادر داری که هر چند وقت یکبار گرمش میکنی و میخوری…با همان طعم خانه و آشپزخانه مامان! هر عکس، شیء و بو و مزه و…از آن دوران شاخهای میشود برای پرواز کبوتر خیال به آسمان ساده و آبی آن روزها! و مدرسه پر از اینهاست…کتابهای درسی آن دوران همنشین خاطرات و حوادث و کوچه و خانه بودند. تصاویر و نقاشیها در برگ برگ کتابها تنها سندی بودند که تا کنون ماندهاند و با هر نگاهی یادآوری میکنند: ناظم و مدیر و معلمی را که هم اکنون آتش اشتیاق دیدارشان هیچ نسبتی با آن روزها ندارد…روزهای تلخ و شیرینی که سرنوشتمان را رقم زدند اما به راحتی از آن عبور کردیم.