توضیحات : مجموعه ای که از نظر خوانندگان عزیز می گذرد، بیشتر شامل فکاهیات و قصه ها و آثار ادبی است که از بیماران بیمارستانها و آسایشگاههای روانی شنیده و مشاهده شده و یا به آنها منتسب است که به تدریج در مدت چندین سال ضمن خدمت در موسسات نوین روانپزشکی جمع آوری گردیده است.
توضیحات : کتاب پسر آدم مجموعه منتخبی از میان هزارها لطیفه، نکته، مطلب، شعر، بحر طویل، داستان و کارتون که تعدادی از آنها از میان دوره های پنجاه ساله گذشته روزنامه توفیق، گلچین شده است. بد نیست بدانید که مطالب این کتاب از بین نوشته های متجاوز از یکصد و پنجاه نفر از نویسندگان توفیق انتخاب شده است و این تنوع فراوانی مولفین که خواه ناخواه تنوع در ذوق و نکته یابی را نیز به همراه دارد، در میان هیچ اثر فارسی به استثنای کتاب “فرهنگ توفیق” و برخی تذکره ها و تعداد کمی از جُنگها، سابقه ندارد.
توضیحات : بارها برای اینجانب پیش آمده که در محفلی به محض اینکه م یگویم این مسئله نه « ! چه جالب ، پس یه جوک تعریف کن » : طنز نویسم ، می گویند تنها برای من ، بلکه برای اکثر طنزپردازان بارها و بارها اتفاق افتاده است . علت آن هم مشخص است ، چون عده کثیری از مردم تعریفشان از طنز در ولی به راستی طنز یعنی این ؟! « هر چیز خنده دار » : یک جمله خلاصه می شود فرق بین طنز ، جوک و سایر کلمات مترادف در چیست؟ برای آنکه این مسئله در همین مقدمه کتاب روشن شود ، به طور خلاصه به تعاریف چهار اصطلاح هزل ، فکاهه ، هجو و طنز اشاره ای م یکنم . هزل بیشتر شوخی یا خوشمزگی است به قصد خنده که جنبه شخصی دارد . فکاهه ، همان هزل است که دارای زبان پوشیده تریست و عمومیت بیشتری دارد . در اصل هزل و فکاهه فاقد انتقادند . هجو ، انتقادیست تمسخر آمیز که جنبه شخصی و خصوصی داشته باشد . هجو اگر جنبه عمومی به خود بگیرد و حرفی را که می خواهد بزند در پرده و لفافه بیان کند ، میشود طنز .