توضیحات : کتاب سیر تاریخی فلسفه برای نوآموزان به قلم فرید سیاوش به حرکت تاریخی فلسفه از یونان باستان تا مدرنیته اشاره دارد. در بخشی از کتاب سیر تاریخی فلسفه برای نوآموزان میخوانیم:
نخستین فیلسوفی که در شهر ملطیه شناخته شد، تالس نام داشت. تالس بیشتر عمر خود را | در سفر بود. درباره وی گفتهاند که او در سفری به مصر ارتفاع هرمی را با اندازه گرفتن سایه آن به دست آورد. او زمانی از روز به این کار دست زد که طول سایه خودش درست به اندازه قدش بود. تالس در سال ۵۸۵ قبل میلاد وقوع کسوفی را نیز پیش بینی کرده بود.
گروهی معتقدند که تالس ستارهی دب اصغر را کشف کرده و گروهی نیز معتقدند وی اهمیت این ستاره را درکشتیرانی شناخته است. در ریاضی قضیهی تالس را به وی نسبت میدهند و از نظرات وی میتوان به این قضیهی مشهور اشاره کرد که: دو مثلث در صورتی مساوی هستند که یک ضلع و دو زاویه آنها با هم مساوی باشد. که البته گروهی اعتقاد به این دارند که این قضیه توسط افراد دیگری مطرح شده و برای این که نظرشان مقبولیت پیدا کند بنام این فیلسوف مطرح کردهاند. برتراند راسل درکتاب تاریخ فلسفه خود عنوان میکند: فلسفه به عنوان چیزی متمایز از الهیات در قرن ششم قبل از میلاد آغاز شد.
توضیحات : کتاب «سیر حکمت جامعه مدنی از یونان تا جهان مدرن» تاریخی فشرده از مفهوم جامعه مدنی و سیر آرا و اندیشههایی که در مورد این مفهوم رخ داده و تاریخ آن را مورد بررسی قرار میدهد. در واقع میتوان این کتاب را به شکلی بیوگرافی مفهوم جامعه مدنی قلمداد کرد و سیر آن را از یونان باستان تا امروز روایت کرد. این کتاب به قلم جان ارنبرگ به دیدگاههای مختلف در مورد جامعه مدنی و دولت و نسبت این دو میپردازد. این کتاب در واقع تاریخ فلسفه جامعه مدنی است. جان ارنبرگ در دانشگاه استنفورد تحصیل کرده است و در فعالیتهای جنبش حقوق مدنی، ضد جنگ و دیگر جنبشهای دهه ۶۰ و دهه ۷۰ میلادی فعال بوده است. ارنبرگ از سال ۱۹۸۰ در دانشگاه بروکلین نیویورک، علوم سیاسی تدریس میکند.
توضیحات : ضیافت، مهمانی یا بزمِ میگساری یکی از مهمترین رسالههای افلاطون است. موضوع این رساله عشق است و این اثر مهمترین اثر افلاطون در زمینهٔ عشق میباشد. اثر دیگر افلاطون دربارهٔ عشق که با ضیافت هم در پیوند است فدروس میباشد. همچنین این رساله پیوندهایی هم با رسالهٔ فیدون دارد. این رساله از رسالههای سقراطی افلاطون میباشد که در آنها سقراط چهرهٔ اول رویداد میباشد. این رساله به گونهٔ روایتیاست که در بخشی از آن خواننده شاهد گفتگوی بازیگران آن با یکدیگر است. نام این داستان نیز اشاره به مهمانیهایی دارد که در یونان باستان برگزار میشد و مهمانان پس از خوردن خوراک به نوشیدن باده و گفتگو و بحث پیرامون موضوعی مشخص میپرداختند. تاریخ نگارش این رساله به درستی آشکار نیست ولی از قراین برمیآید که پس از سال ۳۸۵ (پیش از میلاد) نوشتهشده باشد.