توضیحات : مدت زمان انجام یک کار بهوسیله رایانه، به عوامل متعددی بستگی دارد که اولین آنها، سرعت پردازشگر رایانهاست. پردازشگر یک تراشه الکترونیکی کوچک در قلب کامپیوتر بوده و سرعت آن بر حسب مگاهرتز سنجیده میشود. هر چه مقدار این پارامتر بیشتر باشد، پردازشگر سریعتر خواهد بود و در نتیجه قادر خواهد بود، محاسبات بیشتری را در هر ثانیه انجام دهد. سرعت پردازشگر به عنوان یکی از مشخصههای یک کامپیوتر به قدری در تعیین کارآیی آن اهمیت دارد که معمولاً به عنوان یکی از اجزای تشکیل دهنده نام کامپیوتر از آن یاد میشود. تراشه پردازشگر و اجزای الکترونیکی که آن را پشتیبانی میکنند، مجموعا به عنوان واحد پردازش مرکزی یا CPU شناخته میشوند. واحد پردازش مرکزی واحد محاسباتی و کنترلی رایانهاست که دستورالعملها را تفسیر و اجرا میکند. کامپیوترهای بزرگ و ریزرایانههای قدیمی بردهایی پر از مدارهای مجتمع داشتهاند که عمل واحد پردازش مرکزی را انجام دادهاست. واحدهای پردازش مرکزی، تراشههایی که ریز پردازنده نامیده میشوند، امکان ساخت کامپیوترهای شخصی و ایستگاههای کاری را میسر ساختهاند. در اصطلاح عامیانه CPU به عنوان مغز رایانه شناخته میشود. در این کتاب با معماری نسل هشتم پردازشگر های تولیدی شرکت AMD آشنا میشوید.
توضیحات :سی پی یو ( central processing unit ( CPU یا پردازنده ( Processor)؛ یکی از اجزاء رایانه میباشد که فرامین و اطلاعات را مورد پردازش قرار میدهد. واحدها ی مرکزی پردازش ویژگی پایهای قابل برنامه ریزی شدن را در رایانههای رقمی فراهم میکنند ؛ و یکی از مهمترین اجزاء رایانهها در حافظهٔ اولیه ؛ امکانات ورودی/خروجی هستند. یک پردازندهٔ مرکزی مداری یکپارچه میباشد که معمولاً به عنوان ریزپردازنده شناخته میشود. امروزه عبارت CPU ها معمولاً برای ریزپردازندهها به کار میروند. عبارت « central process unit» ( واحد پردازندهٔ مرکزی) یک ردهٔ خاص از ماشین را معرفی میکند که میتواند برنامههای رایانه را اجرا کند.این عبارت گسترده را میتوان به راحتی به بسیاری از رایانههایی که بسیار قبل تر از عبارت “CPU” بودند تعمیم داد. به هر حال ؛ این عبارت و شروع استفاده از آن در صنعت رایانه از اوایل سال ۱۹۶۰ رایج شد. شکل ,طراحی و پیاده سازی پرازندهها نسبت به طراحی اولیه تغییر کردهاست ولی عملگرهای بنیادی آن همچنان به همان شکل باقی ماندهاست
توضیحات : در این کتاب شما با قطعات و اجزای داخلی کامپیوتر به صورت کامل آشنا میشوید. قطعاتی از جمله : مادر برد، CPU، RAM، کارت گرافیک، کارت صدا، کارت فکس مودم، هارد دیسک، فلاپی درایو، سی دی درایو، مانیتور، صفحه کلید، ماوس، پرینتر، کارت شبکه، کارت TV، کارت صدا، قلم نوری، رسیور کارت، اسکنر، پلاتر، کیس، پاور، فن سی پی یو و همچنین نحوه نصب این قطعات به صورت کاملا تصویری. خواندن این کتاب به کسانی که قصد اسمبل کردن یک سیستم کامپیوتر را دارند توصیه میشود.