توضیحات : تاکنون هفت شاتل به نام های انترپرایز، راه یاب ( پث فایندر )، کلمبیا، چلنجر، دیسکاوری، آتلانتیس و اِندِور ساخته شده که دو شاتل نخست، ناکامل و برای آزمایشها و بررسیها ساخته شدهاند. از میان پنج شاتل بعدی نیز چلنجر و کلمبیا دچار سانحه شدهاند و فقط سه شاتل دیسکاوری، آتلانتیس و اندیور مشغول فعالیت هستند. به دلیل دو سانحه که باعث کشته شدن ۱۴ فضانورد و از دست رفتن ۲ فضاپیمای شاتل شد، ناسا اعلام کرده که ناوگان شاتل را تا سال ۲۰۱۰ میلادی بازنشست خواهد کرد. شاتلهای فضایی بسیار هزینهبر هستند، به طوری که پرتاب آن فقط پانصد میلیون دلار هزینه در بر دارد و این، غیر از هزینههای نگهداری و تعمیرات آن است. همین هزینههای سنگین موجب شد تا روسیه از شاتل فضایی قدرتمند خود، بوران، استفاده نکند. بوران با قدرت حمل ۳۰ تن تجهیزات، و استفاده از امکانات ناوبری پیشرفته، یک سر و گردن بالاتر از همتای آمریکایی خود است؛ ولی به دلیل هزینههای بسیار بالا، روسیه از آن استفاده نکرده است.
برچسب ها : . آتلانتیس, الهه خسروی, انترپرایز, ایتگاه فضایی, پث فایندر, پرتاب ماهواره, چلنجر, دیکاوری, شاتل, شاتل فضایی, شاتل های فضایی, ناسا
با سلام از اینکه فرهنگ پُر بار اندیشه و علم را رواج داده و ناشناخته ها و ابهامات انسانها را روشن و رفع نموده ودر باروری اندیشه های خلاق و نو تلاش می نمایید بسیار متشکرم .
salam khaste nabashid va tashakor
بسیار سپاسگزارم از کتاب فوق
بسیار عالی پر محتوی و کاربردی بود با تشکر
خیلی جلب بود .ممنون
خیلی عالیه با تشکر فراوان
مرسی
salam..vaghean khaste nabashin